Heerlijk luchtig biografisch verhaal van een bijzondere kindertijd
Als ‘Milleke’ de eerste zin uit het liedje ‘Hutje bij de zee’ hoort, denkt hij aan zijn vader die liedjes zingt voor hij slapen gaat. Hij ziet de beelden uit zijn kinderjaren levendig voor zich. Hoe hij de oorlog beleefde als zesjarig jongetje, hoe hij met zijn zusje en neefjes speelde aan de ‘Bran’ en hoe hij zijn eerste jaren op het internaat beleefde.
Emile Vandewijer vertelt verhalen van verdriet en hoop, van familie en hechte vriendschap in zijn eigen unieke vertelstijl. Tegelijk schetst hij in Beelden uit mijn kinderjaren een tijdsbeeld van het landelijke Budingen in de jaren 1934 tot 1946.
‘Ik wil dat de verhalen blijven leven in mijn kleinkinderen en achterkleinkinderen, zodat ze weten waar ze vandaan komen en welke talenten er in hun genen zijn overgeleverd.’
Verhalen vertellen is van alle tijden. Van ‘er was eens’ tot digitale storytelling: heel onze geschiedenis en cultuur is doorspekt met verhalen en vertellers. Verhalen vertellen lijkt voor ons mensen even fundamenteel als ademen en eten. En sinds de overwinningsspeech van president Obama is het belang van ‘storytelling’ voorgoed bewezen.
We willen zoveel vertellen, maar onthouden mensen ook wat we zeggen? Waarom vertellen we? Aan wie vertellen we? Hoe kun je een boodschap kort maar krachtig verpakken zodat de inhoud bijblijft? Hoe zit een goed verhaal in elkaar en hoe word je een goede verteller? In Storytelling geeft Ina Vandewijer op al die vragen een antwoord.
Ga op zoek naar jouw eigen verhaal, ontdek je eigen vertelstijl of leer hoe je verhalen kan gebruiken in de bedrijfswereld. Met de vele praktische tips en oefeningen word je bovendien zelf opgeleid tot een rasechte verteller. Want verhalen vertellen, dat kan iedereen…